WOORDEN
Harde woorden hoeken,
beschadigen en beuken pijn.
Verwonden ongestoord.
Dwingen tot een radeloos
onzeker zijn, geschrokken,
woordloos boos.
Felle woorden striemen,
slaan en trekken voren
langs je rug met bloed.
Het schrijnt en brengt
een kille woede mee,
agressie die je niet vermoedt.
Zachte woorden strelen,
helen wonden en zijn
teder voor gevoel.
Ze laten vrijer ademen,
voelen als een wens en
maken je tot mens.
Lieve woorden stralen warmte.
Laten delen in geluk,
Hebben ogen, die begrijpen
wie je bent en wat je voelt,
handen die je toekomst maken,
laten zien wat je bedoelt,
en een mond die zachtjes kust en
je vertelt dat jij de liefste bent.
WIL MELKER
06/12/2000