na enige tijd van afwezigheid
werd ik weer door zijn komst verblijd
een makker, een kameraad, donker van kleur
komt even "aan" zonder gezeur
gewoon om even te laten weten dat ie er nog is
dat op zijn manier even zegt
duwt zijn kop onder m'n armen
waarna hij zijn hoofd op mijn schoot legt
even blikken zijn ogen trouw in de mijne
doch zo snel als hij komt kan hij ook weer verdwijnen
hij komt en zegt ook direkt weer ik ga
maar laat altijd een gevoel van warmte na