01/1988.
Exuberantie .
De doden zijn de rijkste mensen , ze dragen het leven dat ik leiden wil .
Heldendaden geschieden in mijn dromen , op aarde is het koud en kil .
Ik voel me zo met hen verbonden , gespletenheid is wat ik wil .
Verlost te zijn van zwaartekracht , zwevend door de ruimtelijke nacht .
Strelende handen , zacht als satijn ; ontneem me niet mijn kracht .
Steeds dichter nader ik mijn doel , volg mijn geestelijke macht .
Verblindend licht , neem weg de beelden van mijn ogen .
Intense pijn , bevrijd me van het onvermogen .
Schroeiend vuur , mijn geest stijgt op ; laat nu mijn lijf verdrogen ;
Marth Haesendonckx .