Welkom in mijn wereld waar de stilte der opgeheven dromen heerst,
de zeisman het spel van verdriet en verloren hoop goed beheerst,
schuldenloze en verbannen wanhopig smekend, in mijn vuren worden verteerd.
Daar in het diepste donkere krocht
is het ik Gades die hier ontegensprekelijk regeer.
Na een machttwist met mijn broer, was het verdict smalend hard,
mijn verbanning van uit de wolken en kroning tot koning,
van alles dat tussen de spelonken, zich niet naar boven begaf.
De verschopte zielen werden nu mijn deel, ook de oorlogen, pest en leed,
dat ik nu als volleerde spelleider onbelemmerd,
kwistig met losse hand lachend uitdeel.
Mij vervoegen is simpel, een kleine inspanning, een klein aandeel,
Begeer of neem waar een ander zo voor leeft,
vernietig of verderf alles waar ieder zo naar streeft,
verspreid de ziekte van nijd, zonder scrupules of medelij,
dan alleen en alleen dan heet ik u welkom,… als slaven in mijn rijk!
Het rijk van Gades, daar waar ik ontegensprekelijk heers.
"...........hemels..........."