Ken je iemand die sterk genoeg is
om een zwerversleven te doorstaan,
zonder dat de wind speelt met zijn bestaan,
alsof hij meester is van de situatie?
Ken je iemand die wanneer hij de ogen open doet
niet weet waar hij de volgende nacht,
zijn vermoeide lichaam kan laten rusten,
zonder de dood in de ogen te moeten zien?
Ken je iemand die alleen zijn herinneringen bezit,
en moet vechten zonder wapens
om een beetje eten te vinden
als een roofdier wachtend op zijn prooi?
Ik weet ook niet wie hij is,
omdat niemand hem een gezicht geeft.
En hij leeft op straat van de giften,
geschonken door een gulle hand.