Levensboom
Mooie boom , ik zie je staan .
Waarom ben je dood gegaan ?
Had je ook zo van die dagen
dat ze jou helemaal niet zagen ?
Toch gaf je een thuis aan 't nieuwe leven
en veel zuurstof om te leven .
Weet je wat ? Ik zal het vragen
om je mee naar huis te dragen .
Dan geef ik jou terug een doel ,
weet je al wat ik bedoel ?
De mooiste plaats in mijn tuin ,
daar krijg je weer een groene kruin .
Klimplanten die glijden langs je bast ,
die jou omarmen , ben je nu verrast ?
Ze zorgen ieder jaar voor vruchten en bloemen
en insecten die rond je vliegen en zoemen .
Jij wordt terug een levensboom ,
de Nenemoosha uit mijn droom .
16/06/2002