ik voel het
ik zie het voor me
een dreun door m’n hoofd
wilt me iets duidelijk maken
haar lichaam, haar leven
drijft in een meer
aan de oppervlakte
haar lichaam , haar lijf
is daar aanwezig
van top tot teen
ze is naakt
van haar kuisheid ontnomen
bij het aanbreken van de dag
draafde ze een lommerrijk bos in
plukte madeliefjes
voor een beminde
gekleed in haar
toekomstige lijkwade
omringd door een loodgrijze hemel
lag ze languit in het hoge gras
dromend over haar prille liefde
een nasmaak van zijn fluwelen kus
op haar lippen
plotseling begon ze te krijsen en te spartelen
terwijl ze het water ingeduwd werd
met madeliefjes in haar hand
die wegdreven
omgeven door dazen
die te vroeg op kwamen dagen
oogluikende mensen langs de landweg
zagen haar sterven
haren werden losgetrokken
toen ze een poging deed
weg te komen
bloedwraak en haat
staken haar neer
het verscheurt me
deze visioenen te hebben
en tegen haar prille liefde
te moeten zeggen
dat ze daar drijft
ontzield