1987
Gandalf.
Ik hou van jou , oneindigge diepte ; intens ; geheel .
Een liefde fel en hard maar tevens zacht als fluweel .
’k ervaar ’t niet langer als een last , geen angst die wacht .
Ik verlang naar jou , ik voel je warmte ; tintelend en zacht .
’k wil alles voor je doen , ik leef opnieuw , verlang en smacht .
’k zou voor je sterven als je ’t vroeg , maar liefst wil ik
een vrouw zijn in je armen ; het kind zijn van je geest .
Ik vraag je niets, alleen ; ik hoop dat je me voelt ;
Zodat mijn lijf kan smelten , geen walg ons overspoelt .
Mijn lief ik wil je zeggen , geen één gaf ooit zo vrij ,
Die ontastbare drang , te voelen , jou in mij .
En ook al ga ik morgen dood , ik bespeur hierom geen smart .
Ik weet ; je bent men vriend ; ’k vertrouw je toe men hart .
Daarom dat ik je schrijf , alvorens ’t wordt vernield .
Ik wil zo graag dat je ook kijkt , naar ’t diepste van men ziel .
Marth Haesendonckx .