in de winter
een silhouet aan de hemel
met kale takken
je bent zo mooi
in de maand april
komt er een groene waas
en heel voorzichtig
ontluiken jouw groen blaadjes
in mei komen je fijne bloemetjes
en stuifmeel kleurt de wereld om je heen
de hele zomer geef je schaduw
voor alles om je heen
in de herfst regent het eikeltjes
en zweven je blaadjes over de wereld
en ben je weer een silhouet aan de hemel
pas in het voorjaar
ontdek ik je ware kracht
ik ontdek honderden eikenboompjes
om je heen
en weet dat het leven oneindig is