's Avonds met open raam
Als ik 's avonds kijk met open raam ,
zie ik zeven populieren staan .
Ze maken mij zo vrolijk en blij gezind ,
als ik ze zie , wuiven ze met de avondwind .
Ik bid soms :"Het overkomt me nooit
dat één dezer dagen de bomen worden gerooid".
Wuivende populieren opeens gedaan ,
als ook het kijken , 's avonds door het raam .
Morgen loop ik er even langs ,
dan maken ze misschien wel een kans .
Ik hang er dan een bordje om :
"Zaag me alsjeblieft niet om".
Dan kunnen we ons nog jaren plezieren ,
ik en de zeven wondermooie populieren .
18/06/2002