Een moeder dat is iemand
die aan haar kind'ren denkt
hen met plezier vertroetelt
en hen al haar liefde schenkt.
Zij zal naar eigen kunnen
voor het het eerste zorgen
en in haar zachte armen
zijn zij het meest geborgen.
Maar niemand kan beschrijven
wat in een moederhart leeft
wanneer zij aan haar kind'ren
haar hele wezen geeft.
Daarom wil ik U danken
voor alles wat Gij, Moeder, doet
want voor ons, kind'ren, zorgen
dat kan geen ander zo goed.