De ochtend
Een straaltje zon door de ramen,
kruipt zachtjes over me heen.
Het wil dat ik ga ontwaken,
maar draai me om en slaap heen.
Dan kruipt ze steeds verder omhoog,
tot aan mijn gezicht.
Binnen in mijn ogen zie ik de regenboog,
maar ben nog steeds niet gezwicht.
Dan hoor ik een vogeltje fluiten,
voor mijn raam in de boom.
Dan doe ik mijn ogen ontsluiten,
ik rek me uit maar ben nog loom.
Ik zie de zon naar me kijken,
de vogel zingt zijn ochtendlied.
Het is net of de ochtend me wil verrijken,
en ik ben degene die ervan geniet.