Weerstand
Een stroom, bestaand uit vele druppels water,
de ene gaat, de ander volgt gedwee.
Verzet komt voor maar ach, zeg mij wat baat er,
als duizend zeggen ja, en één zegt nee.
Een enkeling kan nooit de stroom bepalen,
als kracht ontbreekt vloeit hij stroomafwaarts mee.
maar dat betekent niet dat hij zal falen,
en als dat toch gebeurt o wee, o wee !
Wie toegeeft aan de druk is als het koren,
de wind verkiest de richting die het gaat.
En komt de oogst dan is de halm verloren.
Wie standhoud tegen druk is als een toren,
een sterke hoeksteen waar geen storm bij schaadt,
en hij zal tot de levenden behoren.