de laatste Nacht
de nacht die ligt, werpt schaduw over al wat leeft,
de dag die licht werpt, klaarte over al wat leeft,
de nacht die zicht reeds heeft gehuld in duister,
de dag die zich reeds heeft onthuld in luister.
de dood die ligt, werpt schaduw over al wat leeft,
wat leeft dat licht werpt, klaarte over al wat leeft,
de dood die zicht reeds heeft gehuld in duister,
wat leeft dat zich reeds heeft onthuld in luister.
verlaat het duister, keer terug tot het licht, de dag,
versta de luisterstem die jou gezicht ooit zag
in’t licht voordat die aan de klaarte was onttrokken.
waar gaat de geest als heel het wezen en diens kracht
vergaat, wat huist er in in het duister van de nacht ?
o had de nacht je toen toch niet tot zich getrokken.