vergeet
de onbezonnen woorden
die kwamen, maar niet hoorden
in de hitte van de strijd
vergeet
de geestelijke klappen
de niet doordachte stappen
na hevige onenigheid
vergeet
het achterbakse liegen
het veelvuldige bedriegen
als de waarheid werd verkracht
vergeet
de bange ogenblikken
als de angst je ging verstikken
blinde paniek, telkens weer
vergeet
om te vergeten
dat je beter had kunnen weten
want wat ooit was … is niet meer