Ervaring
Wanhoop en pijn doen me zo vaak vergeten ,
dat de ziel wordt vermoord door te veel te weten .
Lijden en pijn brachten mij aan ’t verstand ,
tussen liefde en voelen ligt gans het verband .
Want in nood voelt men ziel dat lijden en pijn,
door de liefde verdwijnt als’k er gewoon durf te zijn .
Als je je vastklampt aan tijd wordt alles verward .
Dan ervaar je hoe ’t leven rondom je verstart .
Het licht in je ogen gaat uit ; het wordt zwart .
Je voelt hoe ze speelt en je dartelend sart.
want leven en tijd geven al je gebaren ,
een waarde die onrust en pijn doen bedaren .
Marth Haesendonckx .