Ik dank u Heer
Ik dank u Heer, voor vreemden en voor vrienden.
Voor mensen die mij haatten of beminden,
voor zij, die mij plezier of pijn bezorgden.
Voor zij die al dan niet uw hart verdienden.
Ik dank u Heer, voor zichtbaar en verborgen.
Ik dank u Heer, voor gisteren en morgen.
Ik dank u voor het breken en verbinden.
Ik dank u voor de zekerheid en zorgen.
Ik dank u voor de liefde, duur of gratis.
Ik dank u voor wie goedgezind of kwaad is.
Ik dan u voor wie slaaf, of wie de baas is.
Ik dank u Heer voor...
...dat het plots te laat is.