de telefoon rinkelt.
leuke gedachten..wie zou het zijn.
leuke gedachten die kriebelt,is fijn.
misschien mijn grote liefde,
of de mentor om te vertellen..
je bent geslaagd.
of misschien om te verzekeren..
je had tog met je verjaardag een walkman gevraagd?
misschien is het mijn vader
uit america..
alles gaat goed,
ik loop geen gevaar.
ik neem de telefoon
glunderend op.
maar als ik de woorden hoor toegefluisterd..
sta ik langzaam stop.
ik kan het niet geloven
mijn gedachten lijkt
te verdoven..
alles wat zo mooi had kunnen zijn.
is verandert in ijsig pijn.
een traan loopt over mijn wang.
de telefoon maakt mij bang.
mijn moeder in het ziekenhuis.
heeft het niet behaald.
de natuur heeft ons laten zitten
heeft gefaalt.
de rinkel maakt me voortaan bang
mijn hele leve lang!