Lachen is een uiting van een emotie
Die voor iedereen verschilt
De een lacht zacht en ingehouden
De ander bruld en gilt
Soms kun je het aan mensen zien
Je denkt: dat is een giechelaar
En die daar bulders heel misschien
het hele huis wel bij elkaar
Vaak voel je een lach van te voren komen
Hij kriebeld ergens in je buik
Het is moelijk om hem in te tomen
Hij kruimt omhoog, hij wil er uit
Als dit ooit eens mocht gebeuren
Laat hem dan gwoon maar gaan
Daar moet niemand over zeuren
EEn vrolijke lach, die mag bestaan
De enige lach, die mag verdwijnen
is de lach vermenkt met een traan
Hij verbergd vaak vele pijnen
Vaak door een ander aan gedaan
Ik wou dat niemand die lach lachte
DAt het noit meer nodig scheen,
Om jezelf te beschermen
tegen de valsheid om je heen