1987.
Twee ventjes .
Zie die ventjes daar toch staan ;
zö mogen ze niet de deur uit gaan !
Brecht heeft slapers in zijn ogen ,
was eerst je snoet , daarna flink drogen .
Zie die ventjes daar nou staan ;
zö kunnen ze niet naar school toe gaan !
Kurt heeft zeepsop in z’n oren ,
zo kan hij toch de juf niet horen .
Zie die ventjes , kijk eens aan ;
ze hebben niet eens hun broekje aan !
Steek snel die beentjes in de pijpen ,
doe ’t nou maar vlug , ik zal niet kijken .
Zie die ventjes , ’t is niet waar ;
ze hebben niet eens hun boekentas klaar !
Niet meer treuzelen , straks komt de bus ,
geef eerst je mama nog gauw een kus .
Zie die ventjes nu eens blinken ;
ik hoor hun lach tot hier weerklinken .
Maar eerst nog flink wat boke’s smeren ,
en dan naar school , als echte heren .
Marth Haesendonckx .