18/05/1988 .
Agonie .
Al schrijvend vloeien de woorden uit mijn pen ;
gebeurtenissen verhalend die ik nog niet ken .
Geschiedenis vertalend ,’k verzin zeer adrem ;
vertonen mij een wezen dat ik niet ben .
’t klinkt als ’t zingen van een melodie ;
de verzen verschijnen , één , twee , drie .
De tonen weerklinken , dewelke ik hoor maar niet zie .
De stem streelt mijn huid ; ik voel de agonie .
Zo dwaal ik door het labyrint van de wereldse hel ;
in mijn leven ontbreekt de leidraad ;verloren spel .
Hulpeloos zoekend , ’t menselijk bestaan is van geen tel .
Zal er ooit iemand begrijpen ; mijn dood komt te snel .
Marth Haesendonckx .