Nonkel Tom, van moeders kant
maakte het tante Phie (andere kant) ferm ambetant!
Hij kwam een middagje tennissen,
dat was echt niet te missen!
Opa-bal, nonkel-bal en grote broer-bal
waren van de partij
maar kleine broer bleef thuis,
dus was hij absoluut niet blij!
Er werd goed op de familie Tennisbal geslaan
maar dit kon niemand tegengaan!
Nonkeltje werd zwaar gewond
door al dat kaatsen op die harde grond!
Soms eens in een boom of een struik,
maar hij had nog geen behoefte aan een pruik!
Dit was misschien geschikt voor opa-bal,
want die werd kaal bij zijn laatste val!
De historie van grote broer is een apart verhaal
nee, hij werd niet gewond of kaal,
maar hij verdween spoorloos na de laatste slag van Phie
We hoorden hem nog zeggen "vergeet mij nie!"
maar tevergeefs, hij ligt nog ergens in de struiken,
misschien dat die diertjes hem kunnen gebruiken!
Zijn verlies was zwaar te verduren
helaas konden we niet verder zoeken, die uren
Nonkeltje en opa konden hun verdriet de baas,
maar kleine broer ... helaas!
Samen houden we er nog steeds de moed in
want ondertussen veroert hij zich toch geen vin!
Hopelijk heeft hij het niet te koud,
want hij wordt stilletjes aan ook al oud!
Dit zou wel eens zijn dood kunnen worden,
maar we blijven hopen dat hij nog wordt gevonden!
"Speciaal voor Tom S. geschreven ... bij de gedachte alleen al begin ik weer te lachen! Merci! Ik heb me echt geamuseerd op dat moment!"