slechte moeder
Ons zoontje valt van de trap,
Even let ik niet op dan is het gebeurd,
Het was een harde klap,
En ik voel me verscheurd,
Hij mankeert niets ,
Maar dat had wel zo kunnen zijn,
Ik voel me een mislukte moeder dat ik niets zag,
Hij is nog zo ontzettend klein.
Daar sta ik dan,
Hem te troosten terwijl mijn tranen stromen,
Hij geeft een kusje op mijn wang,
En ik laat alles over me heen komen,
Van binnen zit ik nog te huilen,
Als mijn zoontje naar mij lacht,
Hij heeft geen schrammen of builen,
En heeft mijn pijn verzacht.
Wie zit wie nu te troosten?
Zo'n hele kleine man,
Hij slaat zijn armpjes om mij heen.
Zodat ik de hele wereld weer aan kan.