Mijn wereld .
Mijn wereld is als een zwevend lied ,
alleen , de woorden hoort men niet .
Mijn wereld is als bevend riet ,
alleen de pijn vergeet men niet .
Mijn wereld is als een onbegrepen liefde ;
een vlijmscherpe pijn die ’t hart doorkliefde .
Mijn wereld , liefste , vind je daar ,
waar de gekken zitten , want die doen raar .
Mijn wereld liefste ; weegt zo zwaar ,
ik ben zo moe , maar mijn ogen kijken klaar .
Mijn wereld , liefste , ach vergeet het maar .
Marth Haesendonckx .