Een roosje
Zo groot als mijn pink
Een madeliefje
De witte blaadjes..
Trek ze eraf...
Wel,niet, wel of niet..
Beide bloempjes,
Maar die ene vergeet ik niet.
De roos verwelkt aan de kant,
De madeliefjes tussen het gras op het land.
Een boterbloempje,
Goud en geel,
Een klaproosje
Op zijn lange steel...
Beiden een mooi gezicht,
Voor alle twee gezwicht.
Langzaam wrijven over de blaadjes,
De lichte glans erover heen...
Staat de klaproos er nog alleen..
De boterbloempjes in gezelschap,
Van de madeliefjes in het gras op het land..
Esther van den Bosch