Heel zachtjes op mijn tenen
Loop ik de trap af naar beneden.
Heel voorzichtig ga ik naar buiten
Door de tuinen langs de struiken.
Heel voorzichtig stap voor stap
Loop ik door, naar de trap.
2 stappen naar boven en eentje naar beneden
Zo, met alle treden.
Langzaam open ik boven de deur het hekje
Kijkend naar binnen en zie dat jonge bekje
I sta op mijn tenen te trillen op mijn benen
En langzaam loop ik weer naar beneden
De trap weer af,
na ik een wormpje gaf
1 stap naar boven, 2 naar beneden
En zo, bij alle treden
Esther van den Bosch