In mijn toekomstdroom kan het leven niet mooi genoeg zijn,
zonder zorgen en zonder pijn.
Ik zal mij gelukkig voelen na alle onzekerheid
en weer kunnen lachen, in een huis vol blijheid
En muziek kunnen horen,
zoals ik het hoor vanuit mijn ziel
en in verwarring gebracht worden,
omdat iets zo vreselijk mooi kan zijn, zo fragiel.
De toekomst is een begin, elke keer
maar ook een afscheid, elke dag en meer.
Afscheid nemen van een gevoel, van verdriet
en van machteloosheid, ook al ziet men dat altijd niet
Maar ook een gevoel van vertrouwen
in mijzelf en in mijn mensen, zo dierbaar
Samen met mijn kinderen,
dat is mijn toekomst, mijn leven zowaar!
Geen leeg gevoel meer in mijn hart,
geen ruzie en geweld meer, maar rust
Zo zal ik weer kunnen voelen, en ook de smart
alsof het leven mij wakker heeft gekust.
Mensen waarderen, mensen zo lief
vrienden herkennen, ook al zie ik ze soms niet.
En die toekomstdroom is al bedongen,
heb nu lang genoeg geduld gehad, mijn leven is opnieuw begonnen!
(december 2000, n.a.v. mijn scheiding)