Van de regen
Zou ik een zon willen bouwen
Maar al dat water
Laat zich niet bouwen.
Van de sneeuw
Zou ik de maan willen bouwen,
Maar al die sneeuw
Is gesmolten in mijn handen.
Van de mist
Zou ik een ster willen bouwen.
Maar alle mist
Is in mijn armen vervlogen.
Van de zon
Zou ik een leven willen bouwen
Maar de zon
Is te heet om te raken.
Esther van den Bosch.