ik heb, zoals u weet misschien, een engel op mijn schouder
hij zit er als van jongs af aan, en wordt nu ook wat ouder
zelf ben ik nog al roekeloos, dus hij heeft veel te doen
maar nu hij ook wat ouder wordt, wil hij graag met pensioen
dat lijkt mij niet zo’n goed idee, wie weet wat er dan gebeurt
loop ik straks op een zebrapad, komt er een auto aangescheurt
nu stopt hij nog, of gaat voor me langs en steekt zijn vinger op
maar zonder engel wordt het link, dan rijd hij me voor m’n kop
maar wat blijkt, ik heb eens na gevraagd, u zult het niet geloven
er is een engelen-uitzendburo, gevestigd pal hier boven
dus stuur uw engel met pensioen, u zult hem echt niet misse
en dien gelijk een aanvraag in, voor een nieuwe en een frisse