Morose .
Waarom ; zo vraag ikjou,
zal ik deze ellende aanhouden .
’k heb geen behoefte aan jolijt ;
maar god,wat doe ik met mijn lijf .
Mischien kan ik het kwijt ,
is er iemand die het wil .
De consequentie’s ten spijt ;
ik verkoop mijn lichaam,niet mijn ziel .
Deze laatste is ongrijpbaar ;
zover weg,dat ik ze zelf niet vind.
Maar wacht , ik raak haar wel ;
of doe jij het eventjes voor mij ; mischien .
Marth Haesendonckx .