Verlangen .
Hoe te ontkomen aan de greep van ’t verlangen .
Waarom al die moeite , ik wil me verhangen .
Ik kan niet langer verder leven ,
Omdat elk gevoel mijn lijf doet beven .
Verlossing uit de hel der noden ;
Kan alleen door mezelf te doden .
Ik gruw ; ik ril ; ik loop te beven ;
Alles wat ik kan doen is me overgeven .
Rust en dood zullen me verlossen ,
En alle uitzichtloze wensen oplossen .
Als elke wens me slechts doet beven ,
Is de enige oplossing ; ’t begeven.
Mijn lichaam naar ’t hiernamaals verbannen .
Ik haat de vrouw die me ter wereld bracht ;
Me op deze aarde zette zonder enige kracht .
Waarom zou ik het nog langer verbergen ,
En ’t leven van andere mensen bederven .
Marth Haesendonckx .