De Betweterbacterie
De aarde kan niet draaien, zei hij,
wind die kan niet waaien.
Een zaaier kan niet zaaien
en een haan die kan niet kraaien.
Een rijmpje kan niet rijmen, zei hij,
lijm die kan niet lijmen.
Een licht dat kan niet schijnen
wat van jou is, is het mijne.
Geluid kan je niet horen, zei hij,
‘t zuiden ligt in ‘t noorden.
vanachter is van voren
en wie wint, die is verloren.
Toen ik dit alles hoorde,
hem beschouwde als gestoorde,
vroeg ik me af, wat heeftie??
Toen wist ik, hij ‘s besmet, door de
Betweterbacterie