Vrijdagmiddag,
buiten is er veel beweging:
voorbij rijdende auto's
bomen die wiegen in de wind
en fietsers langs de weg.
Hier in klas is ook veel beweging:
velen maken hun examen,
zijn duchtig aan het schrijven.
Sommigen zijn al klaar
en studeren voor volgende week.
En ik?
Wat doe ik?
Ik beweeg ook
en schrijf dit alles neer
als een beschrijving
van de roes in mijn hoofd.
Ik lijk een beetje verdwaasd,
al dat studeren...
Ik heb er geen zin meer in vandaag,
ik ben al een hele week druk bezig
en ik heb geen tijd meer voor mezelf
heb geen tijd meer om eens niet in beweging te zijn.