Woeste wateren, stille zeeën,
Zacht geschreeuw, luid gefluister
Zij alleen, ik met zijn tweeën
Ik praat terwijl ik luister
Blijven om ooit weer te kunnen gaan
Lief hebben om ook te kunnen haten
Lopen om te kunnen blijven staan
Zwijgen om te kunnen praten
Dwang staat tegenover wil
Nemen tegenover geven
Sta toch eens wat vaker stil
Bij de tegenstellingen in dit leven…