Door te lachen loop je 't risico een dwaas te lijken
Door te huilen loop je 't risico sentimenteel en zacht te lijken
Door 'n ander bij te staan riskeer je betrokkenheid
Door je gevoelens te tonen en bloot te geven,riskeer je je innerlijke zelf te laten zien
Door je ideeen,je dromen,je verlangens voor mensen te plaatsen,riskeer je verlies
Door van iemand te houden,riskeer je dat diegene je liefde niet beantwoordt
Door te leven riskeer je te sterven
Als je je kracht laat zien loop je 't gevaar dat mensen je zwakte zullen zien
Door te doen riskeer je het maken van fouten
Het grootste gevaar in 't leven is nix te riskeren
Iemand die niets riskeert,krijgt niets heeft niets,is niets
Hij kan lijden en zorgen vermijden,maar hij leert niets
Hij groeit niet,hij leeft niet,kent geen liefde
Hij heeft z'n vrijheid en integriteit verkocht,verspeeld
Hij is een slaaf,geboeid door veiligheid,en opgesloten door angst
Want iemand die bereid is risico's te nemen
Is daadwerkelijk vrij!