Lief, je weet vast niet altijd
Waarom ik zo van je hou
Want het zeggen van die ene zin
Zegt niet alles wat ik zeggen wou;
Dat ik me zonder jou maar half voel
Dat je aanvult wat ik soms mis
Dat je mijn woorden steeds beluistert
Dat je meteen ziet als er iets is
Daarom hou ik van jou
Daarom lief, daarom!
Lief, je merkt vast niet altijd
Hoeveel ik dan wel van je hou
Want soms zeg ik iets heel anders
Dan wat ik eigenlijk zeggen wou;
Dat je armen mij zo goed doen
Dat voelt als een deken om me heen
Dat je weerwoord mij sterker maakt
Dat je me begrijpt zoals geen een
Daarom hou ik van jou
Daarom lief, daarom!
Lief, dat je altijd achter mij staat,
En voor me, bij me, naast me...
Lief, dat je altijd nog MET me gaat
Dat verrast me en verbaast me
Maar daarom hou ik van jou,
Daarom lief, daarom!