De Waarheid.
Ze weet niet hoe of wat,
wat er straks gaat gebeuren,
als ze de keuze maakt,
om niet verder alleen te treuren.
Heeft zij wel dat recht?
Hoeft zij niet meer te zwijgen?
en als ze de waarheid zegt,
zal ze de steun dan toch nog krijgen?
Waar is zij eigenlijk zo bang voor,
dat kan maar èèn ding zijn,
Haar verhaal dat brengt een dierbaar mens,
zoveel verdriet en pijn.
Ze mag dat mens geen leed bezorgen,
dat recht dat heeft ze niet,
Respect is wat ze voor haar moet hebben,
liefde geven, en geen verdriet!!
Tamara.