de kerstman.
De kale kerstboom staat in ons midden,
moeder en wij tuigen deze op,
om ons een herinnering te geven,
zet vader als laatste de piek op de top.
Waar wij nu voor moeten zorgen,
is dat de kerstman ons huis niet negeert,
hoe harder we zingen, hoe eerder hij komt,
dat is wat mijn moeder ons heeft geleerd.
Wij weten altijd van te voren,
dat deze moeite wordt beloont,
de kerstboom lijkt ineens veel groter,
hij is nu met cadeautjes bekroond.
Welke naam staat er op die grote?
wie van ons heeft er het meest?
ach, de kerstman is net als elk jaar,
tegenover ons weer eerlijk geweest.
Onze ouders deden ons geloven,
in een fantasie als de kerstman,
maar voor mij blijft deze fantasie,
de mooiste herinnering die ik bedenken kan.
Tamara.