Een Kind!
Het is zo wonderbaarlijk, zo wonderschoon alleen al naar mogen luisteren, klinkt als een melodie met een mooie toon.
Hun schitterende oogjes, hun schaterende lach,
Daar alleen voor heb je al ontzettend veel ontzag.
Ze worden door jong en oud verschrikkelijk bemind,
Het is het prille geluk, zo ontwetend, het is een Kind.
Ze laten je lachen en vrolijk zijn in slechte tijden.
Een kind zal ieder door zijn onwetendheid verblijden.
Men wil voor een kind veel dingen verbergen,
Ook al kunnen ze soms grote mensen tergen!
Maar wat de grote mens niet weet of ziet,
Een kind leeft mee met pappa’s en mamma’s verdriet.
Dat zijn in hun ogen al de stappen in het grote leven,
Als een ouder niet wil zien dat die ukkies alleen maar geven.
Soms zijn ze wel eens teveel en tot last,
Er voor kiezen moet je dan ook doen als het past.
Ze eenmaal mogen hebben en bezitten wordt een must,
Hun eerste lach, met ze kunnen kroelen, het is een lust.
Een kind, de lievelingen van HEM hierboven ons,
Geschonken in een dekentje zo zacht als dons.
Dus voor allen die dit aandachtig leest,
Ze hebben is niet altijd prettig of een feest.
Eenmaal als ze er zijn geef ze alle liefde wie of je bezit,
Ze zullen je dankbaar zijn dat staat geschreven onder een lid.
Want kindjes maken is geen grote kunst,
Het is aller tijden Gods gunst!!!