Dood gedachte kinderen.
21 is ze, en ze heeft al nergens zin meer in
Samen met haar moeder, (beiden werkeloos)
gaat ze enkele dagen per week
naar een plek waar werkelozen zinnig hun tijd
wat kunnen besteden met vrijwilligerswerk.
Daar zit ze heel stilletjes (naar sommige mensen
lacht ze lief)
Als er met haar gepraat wordt geeft
haar moeder antwoord.
Toen ze onlangs met de begeleider had afgesproken
er een dagdeel bij te nemen, om ook alleen te komen,
en haar moeder dit later hoorde
lachte zij; 'Hahaha, jìj uitbreiden?! toemaar
...en hoe kom je dan hier naartoe?
met de fiets? of ga je met de bus?!
pff, als je je maar niet verslaapt,
maar je doet maar hoor,
ik moet het allemaal nog eerst zien'
En moeder ging weer gezapig door met haar
creativiteitjes.
ze zat stil, langs haar moeder,
maar ik denk toch eerder heel ver weg
ze is allang niet meer waar haar moeder is
langzaamaan rent ze al over de eeuwige velden.
En, achja, die dag waarop ze zou uitbreiden;
ze is 2 keer geweest
nu zit haar moeder daar op dat dagdeel.
ach,ik weet ook niet wat ik wil zeggen eigenlijk
'tis zo'n triest beeld deze dagen
ik dacht ik zeg dat even..
sept2002