Een kind zit stil voor het raam,
Ziet een oude mevrouw voorbij gaan.
Papa wat is een oma?
Een oma is een moeder van je papa of mama,
die altijd kinderen verwennen
Waarom heb ik dan geen oma?
Jouw oma is er helaas niet meer.
Heeft u ook een oma?
Helaas die is er ook niet meer,
Was u oma lief?
Ja zeker wel, ik was haar eigen hartendief
Ze heeft mij tot het laatste moment verwend,
Helaas hebben jullie haar nooit gekend.
Moet u wel eens aan haar denken?
Ja dan denk ik aan de leuke dingen
De camping
Haar sudderlapjes en groentesoep
Sinterklaas
de kalkoen met kerst
en aan oud en nieuw met de hele familie
Papa waarom huilt u nauw?
Ik dacht even aan mijn oma
Want een oma hebben is fijn
Het is jammer dat ze er niet meer zijn
Roep je broers dan zal ik over ze vertellen.
De vader slikt en veegt zijn tranen weg
Hij begint aan zijn verhalen
Het verhaal doet de wolken verdwijnen
De Zon … die is gaan schijnen.
dag Oma