Spelend door de straten
rennend achter de bal
met vriendjes horen praten
verstoppen in de stal
De onschuld en het kinderlijke
verwoord door het gezicht
een kind, tienduizend malen rijker
toekomst gekend door stralend gezicht
Jaloers verlang ik naar wat dit kind
beleeft en wat hem bezig houdt
al wetend wat ik vind
ook dit kind voelt de kou
Maar verschil, heel goed te merken
tussen kou en pijn
verschil tussen zwak en sterken
wetend dat ik nooit alleen zal zijn
Een kind zo klein
en toch zo groot
zo sterk en standvastig
die een zwak verstoot
Een vrouw zo groot
en toch zo klein
zo zwak vol pijn
zonder alleen te zijn
Ik wil een kind zijn
sterk en groot
onschuldig verlangen
naar een toekomst op het oog
Geen pijn meer kennen
want nooit gevoelt
zoals het kind
een leven met doel