"Ik ben hier al eeuwen,
begon de Sint te schreeuwen,
tegen de rode "ster" uit de pool,
die riep: "wat denk je wel, halve zool"!
"Maak je toch niet zo druk,
met al je vergulde opsmuk,
mijn Rudolf vliegt door de lucht,
daarbij is jouw paard een klucht!"
"Wat...riep Sint verbeten,
kleine trol, je moet eens weten,
dat hij op richels van daken, trippel trap,
en dat noem ik nog eens vakmanschap!"
Äch, hou toch op, ouwe gek,
wij vliegen in een circelomtrek,
rond deze kleine wereldbol,
dat kan jij niet met je bejaarde knol!"
"Ha, ha..nee, die fabriek op je noordpool,
monumentenzorg, die trollenkostschool,
rijp voor de sloop, evenals je arreslee,
dus jij en de rest, hup in de AOW...
Lieve mensen,
Het relaas van dit verhaal,
kennen wij niet allemaal,
maar de vete is bijgelegd,
omdat Sint's meesterknecht,
een voorstel heeft gedaan,
om een avondje op stap te gaan,
nadat beiden waren bezopen,
kon er niets meer mislopen,
en is hun vriendschap ongeslagen,
tot in de lengte van de feestdagen...