een koers langs de greppel
in oevers ontwaken
snel kleurt de vaart
en schildert het water rood
op de plas, een fijne gloed
verneveld, werpt het mistlaken
onttrokken, zoetgegeurde materie
allen één, tesamen in harmonie
dan verhaalt de maan zich
en legt de zon te slapen in de boot