Veilig beschut in fluweel
Verborgen in mijn geest
Soms een kleine glimp
Gevoelig, vreemd
Nog steeds niet begrepen
Ze schrijft gedichten,
ze speelt nog graag,.
ze leeft in mij.
Ik schiep geruisloos
een vesting voor haar.
Er werd op gebeukt,
het werd belegerd,
door vijand en vriend
gewond werd ik.
Lidtekens bleven
Ik, mooie vrouw
Gelouterd door het leven
Laat heel even zien
waar het verlegen
brillenkindje is.
-----------------------------
Securely protected in velvet
hidden in my mind
Visible glimpses
Sensitive, peculiar
Still not understood
She writes poetry
Likes to play
She lives in me
I created silently
a fortress for her
They rammed it and
surrounded it
Friend and foe alike,
wounded me
Scars remain.
I, fine-looking woman,
chastened by life,
show, just for an instant
where the shy child
with glasses is.