een stroompje
rimpelt zich een weg
langs de hals van de fles
laat zich plenzen
en druppelt een liter later
van het tafelblad
een val van water
een ondergrond nat
een vochtig schouwspel
nog even door
nat bezongen door 't druppelen
in koor
doorweekt en voldaan
word ik gedwongen
barrevoets
de nattigheid in te staan