Voetbal ... een feest
Elf spelers op het veld.
Allemaal sportlui in de dop.
Ze zijn gekomen om te winnen.
Maar één van hen in het bijzonder,
die met het captain-bandje om
dat is voor mij de echte held.
Een één-twee komt hier nooit te laat.
Zie wat een stijl, wat een souplesse!
Vlot gaat de bal van voet naar voet.
Zie hoe de ploeg het veld bezette.
Kijk uit!! ... Wat een prima pass!!
De keeper maakt een super-sliding.
Het gaat precies zoals het moet.
Maar één van hen is echt bijzonder.
Er zit een meisje in he team.
En dat is nu mijn stervedette.
Z' is niet alleen een voetbalster,
maar leeft zich uit daar op het gras.
Zij geniet met volle teugen;
en zij denkt niet aan de was.
Ze host door 't slijk,
loopt door de regen.
Voor voetbal is het nooit te koud.
Met de bus naar school ... O Ja!
Maar op training kan z' er tegen.
En als we samen na de match,
weer eens met de fiets naar huis gaan,
straalt ze van tevredenheid.
Ze hebben weer maar eens verloren.
Ze hebben weer geen doel gescoord.
Maar in het hart, zijn zij de winnaars.
Want voetbal is voor hen een feest,
en dat is maar net zoals het hoort.
23juni 2003