Je hebt me ter wereld gebracht met liefde en pijn,
wie had het ooit gedacht dat het een dochter zou zijn.
Je hebt alles alleen moeten doen,
voor zowel de jongens als voor mij, al had je niet al teveel poen.
Je hebt ieder dubbeltje zoveel mogelijk omgedraaid als je maar kon,
daarom scheen niet altijd voor jou de zon.
Je hebt veel moeten meemaken met de jongens en mij,
maar je stond altijd aan onze zij.
Je bent voor mij m'n nummer één,
want zo'n moeder als jij vind je geen.
Ik hou heel veel van je al laat ik 't niet altijd merken,
maar ik vergeet nooit dat je je altijd voor ons krom moest werken.
Zonder een man heb je het jaren gekunt,
nu heb je een lieve vriend en die is je van harte gegunt.
De liefde die jij mij doet geven,
doet mijn hartje laten leven.