Midden op de dag, een stressige dag.
Kijk ik naar boven en zie vogels vliegen in de lucht
Jaloers als ik ben kijk ik ze na.
In scholen vliegen ze door het ganze land. Ze vliegen weg in een vogelvlucht.
Dagelijks zijn wij druk in de weer.
"Geld verdienen is heel belangrijk" zegt een nette heer.
Vogels hechten geen waarde aan geld.
Dieren hebben geen hebzucht.
Wij doen alles voor macht, zelfs met geweld.
De mens zet zichzelf klem, met zijn eigen regels, maakt zelf zijn eigen tucht.
We moeten een huis.
We moeten een baan.
Maar toch heeft alles zijn kruis.
En toch gaan we er allemaal aan.
De mens is niet meer vrij.
Vrijheid is heden ten dage een luxe.
Totale vrijheid heb je niet in deze maatschappij.
Oh was ik maar vrij.