Ik kijk door het raam,
de linde gaat mee met de wind.
Ik open het venster,
een nieuwe dag begint.
De eerste zonnenstralen banen hun weg,
ze stralen door de bladeren heen.
Ik drijf weg in gedachten,
ik voel me zo alleen.
Ik draai me om en kijk in mijn woning,
alles wat er hangt en staat.
Dra komt alles in dozen terecht,
heb het gevoel dat een stuk leven van me gaat.
Mijn eerste eigen nest,
vol met herinneringen.
Ik ga het missen,
ja zelfs de stomste dingen.
Ik ben alleen met mezelf,
en denk aan dat, wat komen gaat.
Ik ben zo moe en voel me zwak,
kijk naar de linde die voor mijn raam staat...